Ξενοδοχείο Κύματα
Αξιοθέατα
Όρος Όλυμπος
Κάστρο Πλαταμώνα
Δημόσιο Δάσος Κάτω Ολύμπου
Παραλίες
Παραλία Πλαταμώνα
Παραλία Νέων Πόρων
Παραλία Σκοτίνας
a person in a boat in the water with the sun setting

Δραστηριότητες

Σκι
Απολαύστε χειμερινά σπορ και σκι σε κοντινή απόσταση απο το Ξενοδοχείο μας, με τον Όλυμπο να ξεχωρίζει και να μαγνητίζει.

Πεζοπορία - Hiking
Η ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου αλλά και του Πλαταμώνα είναι ιδανική για εξερεύνηση και πεζοπορία.

Ορειβασία
Ο Όλυμπος ειναι διάσημος για τις συγκινήσεις που προσφέρει στους λάτρεις της ορειβασίας και της περιπέτειας.

Θαλάσσια Σπορ
Απολαύστε το Αιγαίο με θαλάσσια σπορ που προσφέρονται στην περιοχή, και περάστε αξέχαστες στιγμές με την οικογένειά σας.

a stone castle on a hill

Κάστρο Πλαταμώνα

Στο κάστρο αυτό συναντάμε τα 3 βασικά χαρακτηριστικά των μεσαιωνικών φρουρίων: τον πρώτο περίβολο, τον δεύτερο περίβολο που αποτελεί και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο. Ο ευρύχωρος εξωτερικός τοίχος του κάστρου έχει σχήμα πολυγωνικό, ενισχύεται από πύργουςν τοποθετημένους σε ακανόνιστα διαστήματα και διατηρείται σε καλή κατάσταση. Η είσοδός του βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά ενώ στην ίδια πλευρά διακρίνεται και ερειπωμένο προτείχισμα ή ίσως πρόπυλο (barbikan).

Το ύψος των τειχών φτάνει δεξιά από την είσοδο τα 9,5 μ. και αριστερά τα 7,5 μ., ενώ το πάχος κυμαίνεται μεταξύ 1,2 μ. και 2 μ. Μεταξύ των δύο πυλών της κεντρικής εισόδου υπήρχε επιπλέον πύργος, σήμερα κατεστραμένος. Ο 2ος περίβολος έχει ύψος 6-7 μ. και στη βορειοανατολική του γωνία υπάρχει ασυνήθιστος πύργο με τετράγωνη εξωτερική περίμετρο και κυκλική εσωτερική. Ο πύργος αυτός έχει βυζαντινού τύπου κεραμοσκέπαστο θόλο.

a mountain range with snow

Όρος Όλυμπος

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας, υψόμετρο 2.918,80 μέτρα) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων.

Είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια (μετά τη Ρίλα στη Βουλγαρία). Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.